Οι Αρχές μας
Η Αχαιών Οινοποιητική εστιάζει στην οινοποίηση γηγενών ποικιλιών που καλλιεργούνται στην ορεινή περιοχή της Αιγιαλείας για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και τη φήμη της περιοχής σε όλο τον κόσμο.
ACHEON WINERY
ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ιστορία της οικογένειας Κατσικώστα αρχίζει το 1946 όταν ο παππούς Λουκάς Κατσικώστας άρχισε να παράγει κρασί από τις γηγενείς ποικιλίες που υπήρχαν στην Αιγιάλεια της Αχαϊας, στην Πελοπόννησο. Η παραγωγή γινόταν με τα ελάχιστα μέσα της εποχής και τα κρασιά μετά την οινοποίηση αποθηκευόντουσαν σε ξύλινα βαρέλια στα υπόγεια κελάρια του οικογενειακού οινοπωλείου στο λιμάνι του Αιγίου.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
"Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς"
είναι ο στόχος της Αχαιών Οινοποιητική που καθορίζει όλες τις αποφάσεις από την καλλιέργεια του αμπελώνα, την οινοποίηση, την παραγωγή και τη συσκευασία.
Πιστεύουμε στην φυσική, με ελάχιστη επέμβαση οινοποίηση, με τη σιγουριά ότι το μυστικό για ένα μεγάλο κρασί βρίσκεται στον αμπελώνα και στο υπέροχο τοπίο που τον περιβάλει.
Αειφόρες πρακτικές εφαρμόζονται σε όλες τις διαδικασίες. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να διατηρούμε και να βελτιώνουμε τη γή που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές. Καλλιεργούμε οργανικά τους αμπελώνες μας από τους οποίους παίρνουμε τα σταφύλια για τα κρασιά μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τους αμπελουργούς μας ώστε να τους εμφυσήσουμε την ανάγκη για τις βέλτιστες πρακτικές καλλιέργειας του αμπελιού που θα επιτρέπουν στο έδαφος και τα αμπέλια να δώσουν το καλύτερο δυναμικό τους.
Ο τρύγος γίνεται στο χάραγμα της μέρας χειρωνακτικά, προσεκτικά, σε μικρά τελάρα, με βάση τη γεύση και την ωρίμανση των ταννινών με ελάχιστη επέμβαση ώστε να επιτρέψει στο φρούτο να εκφράσει την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας ενώ οι τεχνικές οινοποίησης βοηθούν τα ποικιλιακά αρώματα, τη γεύση, την υφή ώστε να δημιουργηθούν μοναδικά χαρακτηριστικά που θα μας δώσουν, συπεπώς, τα κρασιά που στοχεύουμε να δημιουργούμε.