
Το Κτήμα ΓΚΟΦΑ βρίσκεται στην περιοχή Κούτσι στη Νεμέα, δίπλα στον Ασωπό ποταμό, σε μία περιοχή εκπληκτικής ομορφιάς. Σύγχρονη μονάδα παραγωγής εμφιαλωμένων οίνων εστιάζει στην πρώτη ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από ιδιόκτητους αμπελώνες. Καλλιεργούνται ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες με ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια του Αγιωργίτικου.
-
PETALO ΛΕΥΚΟΣ
Διαβάστε περισσότερα
-
PETALO ΕΡΥΡΟΣ
Διαβάστε περισσότερα
-
ΜΥΘΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Διαβάστε περισσότερα
-
ΜΥΘΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Διαβάστε περισσότερα
-
NEMIOS OENOS
Διαβάστε περισσότερα
-
ΝΕΜΕΑ
Διαβάστε περισσότερα
-
ROMEO & JULIET
Διαβάστε περισσότερα
-
ROMEO & JULIET
Διαβάστε περισσότερα
-
VASILIO GRANDE RESERVE
Διαβάστε περισσότερα
-
VIN DE ZENNES
Διαβάστε περισσότερα
-
ΜΕΡΑΝΥΧΤΑ
Διαβάστε περισσότερα
Γνωρίστε μας
Κτήμα Γκόφα
Στον ιστορικό χώρο της Νεμέας ένα από τα οινοποιεία που ξεχωρίζουν είναι αναμφισβήτητα και το οινοποιείο του Κ. Γκόφα. Το 1959 ήταν η χρονιά που η οικογένεια αποφάσισε να αξιοποιήσει τον ιδιόκτητο αμπελώνα της. Το 1998 το οινοποιείο εκσυγχρονίζεται με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό και το 2011 γίνεται η μετέγκαταστασή του στη σημερινή του θέση στην περιοχή Κούτσι δίπλα στον μυθικό Ασωπό ποταμό, που διασχίζει τον νεμεάτικο αμπελώνα. Στην περιοχή της Νεμέας λοιπόν, που κατά την αρχαιότητα ήταν μια από τις κόρες του Ασωπού ποταμού, υπάρχει ένα Κτήμα που ίσως δεν φτιάχνει την πιο ‘’μεγάλη’’ Νεμέα, αλλά σίγουρα μία από της πιο ‘’νόστιμες’’ και όπως έλεγε παλαιότερα ένα από τα βαρύτερα ονόματα της σύγχρονης αμπελοοινικής τέχνης ‘’δεν έχουμε ανάγκη από μεγάλα κρασιά, έχουμε κατ΄ αρχήν ανάγκη από νόστιμα κρασιά’’! Φιλοσοφία του Κτήματος είναι η εξαιρετική πρώτη ύλη που αποτελεί τη βάση για έναν ποιοτικό οίνο. Έτσι η πρώτη ύλη προέρχεται αποκλειστικά από τα 80 στρέμματα των ιδιόκτητων αμπελώνων. Η καλλιέργεια των αμπελώνων γίνεται με τα πρότυπα του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης. Εφαρμόζονται τεχνικές καλλιέργειας τροποποιημένες ανά αμπελοτόπι γνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος κάθε περιοχής με στόχο τη βελτίωση ποιότητας της πρώτης ύλης. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Μαλαγουζιά, Chardonnay, Sauvignon Gris,Cabernet Sauvignon,Syrah,και φυσικά το Αγιωργίτικο.