Το οινοποιείο ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ βρίσκεται στο χωριό Μεγαπλάτανος στην Αταλάντη. Εδώ καλλιεργούνται οι ποικιλίες Ξινόμαυρο, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά αλλά και οι γαλλικές Syrah και Cabernet Sauvignon με εξαιρετικά αποτελέσματα. Πολλή δουλειά στο αμπέλι και βιολογική καλλιέργεια συνηγορούν σε αυτό.
- Ξινόμαυρο από την Αταλάντη;
-Βεβαίως Ξινόμαυρο από την Αταλάντη!
Γνωρίστε μας
Οινοποιείο Καραδήμου
Το οινοποιείο της οικογένειας Καραδήμου βρίσκεται στο χωριό Μεγαπλάτανος Αταλάντης στη Φθιώτιδα. Σε κοντινή απόσταση και σε υψόμετρο 400 περίπου μέτρων βρίσκονται 75 στρέμματα σε ασβεστούχα αργιλοπετρώδη εδάφη με ήπιες κλίσεις. Το σύνολο των αμπελώνων προβάλλει ανάμεσα στον Παρνασσό και τον βόρειο Ευβοϊκό με αποτέλεσμα ένα μόνιμο ρεύμα να εξασφαλίζει δροσερά καλοκαίρια αλλά και σκληρούς χειμώνες. Στην καλλιέργεια εφαρμόζονται ήπιες μέθοδοι βιολογικής γεωργίας και πράσινος τρύγος. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Sauvignon Blanc, Syrah και Cabernet Sauvignon. Με γνώμονα τη φιλοσοφία της οικογένειας που είναι η φαντασία και ο σεβασμός στη βιοποικιλότητα επιτυγχάνεται η παράγωγη κρασιών υψηλής ποιότητας. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι εδώ, μεταξύ άλλων, παράγεται και η ‘’Βήσσα’’ που είναι όχι μόνο το κορυφαίο ερυθρό κρασί του Κτήματος, αλλά και ένα από τα κορυφαία ξινόμαυρα πανελλαδικά. Αν η ερώτηση λοιπόν είναι : ‘’ Ξινόμαυρο από την Αταλάντη; ‘’ η απάντηση είναι ‘’Βεβαίως ξινόμαυρο από την Αταλάντη’’!